Треньорът на Байерн Луис ван Гаал призова шефовете на клуба и феновете на тима да му дадат повече време, за да направи чудеса с мюнхенския гранд.

“Ако ми дадат необходимото време, ще имам шанс да направя нещо голямо, заяви Ван Гаал пред германския телевизионен канал “DSF”. – Показал съм какво мога при работата си в други клубове. Публиката и феновете трябва да имат вяра в способностите на Луис ван Гаал.”

Холандският специалист, който преди това работеше в Аякс, Барселона и АЗ Алкмаар, остава оптимист за оставащата част от сезона, въпреки че тимът му изостава с 8 точки от лидера Байер (Леверкузен) след 8 изиграни кръга. “Купите ще бъдат раздавани през април или май, те не се дават през октомври”, заяви Ван Гаал.

Той призна, че скоро може да върне в отбора световния шампион с Италия Лука Тони. Нападателят имаше контузия на ахилесовото сухожилие и пропусна предсезонната подготовка. В момента той води битка за място в състава с изгряващата звезда Томас Мюлер, хърватина Ивица Олич и германските национали Мирослав Клозе и Марио Гомес.

“Тони наистина има прогрес в последно време”, заяви Ван Гаал за италианеца, който наскоро разкри недоволството си, че игра два мача за втория отбор на баварците. Очаква се Тони да се върне в първия тим за мача с Фрайбург на 17 октомври./БЛИЦ