Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал предупреди капитана Уейн Рууни, че няма гарантирано място в стартовия състав. 28-годишният нападател на „червените дяволи” получи червен картон в мача срещу Уест Хям и ще пропусне следващите две срещи на тима си - утре срещу Уест Бромич и след това с Челси, но ще бъде на линия за градското дерби с Манчестър Сити. Ван Гаал даде на Рууни да се разбере, че мястото му сред титулярите не е гарантирано.

"Повярвайте ми, никой не се връща директно в стартовия ми състав”, заяви по този повод холандецът.

"Всеки трябва да заслужи мястото си на терена по време на тренировките. Всеки от футболистите ми вече знае това, говорихме достатъчно. Винаги съм казвал, че не робувам на имена. Не винаги най-голямата звезда може да е най-полезен за отбора", коментира Ван Гаал.

"Търся постоянно представяне на високо ниво. Уейн Рууни, Майкъл Карик и Фил Джоунс са страхотни играчи, но понякога другите се справят по-добре. Вземете за пример младият Макнеър. Той бе безпогрешен в дебюта си и видяхте как публиката реагира на неговото представяне”, допълни холандският наставник на Манчестър Юнайтед.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА