Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е взел решение сам да напусне година по-рано от изтичането на договора му. Това означава, че 64-годишният холандец ще си тръгне от „Олд Трафорд” след края на сезона, съобщава „Мирър”.

Специалистът смята, че така всички ще останат доволни и той самият ще работи по-спокойно, без да слуша непрестанни спекулации за бъдещето си в клуба.

Въпреки че през миналото лято бяха инвестирани 250 милиона евро за нови попълнения, „червените дяволи” не показват прогрес и едва ли ще имат възможност да се преборят за нещо повече от място в първата четворка. Отборът спечели голямото дерби срещу Ливърпул (1:0) в края на миналата седмица, но изостава на 7 точки от лидерите Арсенал и Лестър.

Като фаворит за мениджър на Юнайтед след напускането на Ван Гаал се спряга уволнения в края на миналата година от Челси Жозе Моуриньо. Хосеп Гуардиола, чието име също бе свързвано с „червените дяволи”, се счита за сигурен нов наставник на градския им съперник Манчестър Сити, който ще освободи чилиеца Мануел Пелегрини след края на сезона.