Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал се ядосва заради турнето на тима в САЩ. Холандският специалист недоволства от факта, че „червените дяволи” трябва да прелетят около 20 000 километра, за да играят контроли с Лос Анджелис Галакси, Рома, Интер и Реал (Мадрид) в рамките на малко повече от две седмици.

"Малко или много това пречи на подготовката за сезона. И когато имаш много спонсорски дейности също от страна на играчите и трябва да пътуваш големи дистанции, летиш много и имаш разстроен часовник. И всичко това не е много положително за добрата подготовка. Но турнето вече бе планирано преди да дойда, така че трябва да се пригодя”, сподели Ван Гаал.

"Манчестър Юнайтед трябва да направи всичко, за да се адаптира към моите правила за добра подготовка. Надявам се, че през следващата година ще пътуваме по-малко. Те вече ми казаха това. И съм уверен, че ще бъде така. Доволен съм от играчите. Те са фантастични. Футболистите чакат с нетърпение инструкциите на асистентите ми”, допълни холандецът.