Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал бе на върха на щастието след първия си успех начело на „червените дяволи” при убедителното 4:0 срещу КПР на „Олд Трафорд”. Анхел ди Мария и Андер Ерера вкара дебютни голове с червения екип и асистираха за другите две попадения на Уейн Рууни и Хуан Мата, а Радамел Фалкао записа своя дебют за гранда от Манчестър.

„Резултатът е страхотен, но можем да играем много по-добре, вярвам в това. Това е много добър старт. Казах и преди мача, че това е един нов старт за нас. От 1 септември ние имахме само 3 дни заедно заради националните състезатели, а някои изминаха много километри, като Фалкао например. При резултат 4:0 треньорът може да бъде щастлив. Но като треньор винаги търся компоненти, които можем да подобрим”, коментира Ван Гаал пред Sky Sports.

„Доволен съм днес и от резултата, и от начина ни на игра. Доминирахме изцяло и вкарахме голове. Сухата мрежа също е много важна. Владението на топката е много важно. Преди губехме топката твърде много. Днес атакувахме по-директно, това ми харесва. И създадохме много положения през второто полувреме, но пък не ги вкарахме и това е проблем”, допълни холандският специалист.