Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал отсече, че за бившия вратар на Барселона Виктор Валдес няма място в отбора, а новото попълнение Бастиан Швайнщайгер ще трябва да положи усилия, за да е титуляр.

„Той не следва моята философия. За никого няма място, щом е така. Миналата година той отказа да играе за втория отбор и има други аспекти, които трябва да притежаваш, за да си вратар на Юнатйед. Когато не си готов да следваш тези принципи, има само един начин и това е вън. Това е голямо разочарование. Дори жалко, защото му дадохме възможност да се възстанови, предложихме му договор и му върнахме формата”, заяви Ван Гаал в американския град Сиатъл, където „червените дяволи” се готвят за участието си в турнира International Champions Cup, който се провежда от 12 юли до 5 август на три континента. .

Във връзка с евентуалното напускане и на титулярния вратар Давид де Хеа, искан от Реал (Мадрид), холандецът коментира: „Не мога да кажа нищо. Питайте го. Всичко зависи от него. Иначе неговото отношение е фантастично. Глупаво е да питате как се отнася.”

Ван Гаал не гарантира титулярно място за нито едно от новите попълнения, сред които и световният шампион с Германия Бастиан Швайнщайгер, привлечен от Байерн. „Те вече знаят, че трябва да се борят за местата си, нищо не е сигурно”, сподели холандецът. Конкуренти на Швайнщайгер за място в средата на терена са още друго ново попълнение Морган Шнайдерлин, взет от Саутхемптън, Майкъл Карик и холандският национал Дейли Блинд.

"Нека видим какво ще стане. Много пъти съм казвал, че във футбола всичко е възможно и става буквално за един ден. Ди Мария все още е наш играч и ми каза, че ще дойде на подготовка на 25 юли", каза Ван Гаал за аржентинския национал, свързван пък с трансфер в ПСЖ. Атакуващият халф получи по-голяма почивка, тъй като игра с Аржентина на Копа Америка.