Паметна за феновете и ръководителите на Манчестър Юнайтед се оказа гала вечерта по връчването на клубните награди по повод края на сезона в Англия. Основната причина за това бе емоционалната реч на мениджъра Луис ван Гаал.

Холандецът, макар и леко подпийнал, разкри душата си и  даде да се разбере колко важен е бил сезонът за всички на "Олд Трафорд".

"Челси стана първи, но ние сме близо. Много близо. Имаше мачове, в които бяхме по-добрия отбор и въпреки това губехме. Така бе и срещу тях на "Стамфорд Бридж". Но духът на Манчестър Юнайтед ни даваше сили всеки път, когато се нуждаехме от нещо повече.

Фенове... Те ме подкрепяха дори когато бяхме в долната половина на таблицата. Това е невероятно и някак си ми бе трудно да го приема. Но дойде един момент от сезона, в който Уейн Рууни ми каза, че сме готови да атакуваме второто място. И ние го направихме. А бяхме, по спомени, с 13 точки от десет мача", бе част изказването на Ван Гаал.

След като специалистът приключи с речта си, той се скри зад кулисите, но бързо се върна. За да помоли всички в залата да поздравят с аплодисменти саксофонистката. Освен това, преди да се появи на сцената, 63-годишният наставник удари зад врата помощника си и тотална легенда на "червените дяволи" - Райън Гигс.