Холандският голаджия Рууд ван Нистелрой официално обяви края на кариерата си. 35-годишният стрелец оповести раздялата си с футбола на пресконференция днес на "Ла Росаледа", където през изминалия сезон защитаваше емблемата на Малага. В кариерата си той има 557 мача и 338 гола, с които си спечели прозвището Ван Гол.

"Вчера изиграх последния си мач като професионалист. Голямата ми мечта беше да играя в Шампионската лига с Малага. Тя се сбъдна, но за мен е време да кажа "сбогом". Това, че играя на най-високо ниво, ме задължава да призная, че достигнах края на силите си. Не бих могъл да се чувствам по-добре на раздяла. Щастлив съм най-вече, защото взех това решение. Искам да благодаря на Малага, на моите съотборници, треньори, на Антонио Фернандес, Фернандо Йеро и на публиката. Това беше незабравима за мен година", сподели централният нападател.

"Горд съм, че успях да спечеля толкова много титли и индивидуални трофеи. Най-голямото удовлетворение обаче мен идва от работата година след година. Благодаря на феновете на Ден Бош, Хееренвеен, ПСВ, Манчестър, Реал (Мадрид), Хамбургер и Малага. Благодаря още на холандските привърженици и на всички мои симпатизанти", призна голмайстора.

"Винаги съм вярвал в мечтите и съм правил всичко възможно, за да ги постигна. Благодаря на братята си, на родителите си. Благодаря на жена си, с която съм заедно вече 17 години. Искам сега да започна нов етап от живота си", завърши Ван Нистелрой.