Селекционерът на Холандия Берт Ван Марвайк извади халфа на Милан Урби Емануелсон и бранителя на Валенсия Хедвигес Мадуро от разширения състав на “лалетата” за Евро 2012 в Полша и Украйна от 8 юни до 1 юли.

Емануелсон от Милан беше считан за основен претендент да замени контузения Ерик Питерс от ПСВ Айндховен по лявото крило. Отпадането на Мадуро беше по-скоро очаквано, тъй като защитникът на Валенсия доскоро се възстановяваше от скъсани връзки на коляното.

Ван Марвайк остави в състава 18-годишния бранител на ПСВ Айндховен Детро Вилемс, който ще пътува с отбора за Лозана утре и ще вземе участие в контролата с Байерн на 22 май (вторник). В разширената група на “оранжевите” остана и 18-годишния халф Адам Махер от АЗ Алкмаар.

Ариен Робен (Байерн), Ибрахим Афелай (Барселона) и Стайн Схаарс (Спортинг Лисабон) ще пропуснат лагера в Швейцария заради ангажименти с клубните си отбори.

Холандия ще играе контрола срещу България на 26 май, срещу Словакия четири дни по-късно и срещу Северна Ирландия на 2 юни.

Ван Марвайк трябва да определи окончателния състав на отбора от 23 футболисти до 29 май. На Евро 2012 Холандия е в Група "B" с отборите Дания, Германия и Португалия.