Трансферът на холандския национал Рууд ван Нистелрой от Хамбургер в испанския първодивизионен Малага е вече факт. Нападателят премина задължителните медицински прегледи и подписа за една година с тима от Андалусия. Контрактът на 34-годишният ветеран е с опция за удължаване с още един сезон.

Голаджията премина от Реал (Мадрид) в Хамбургер през зимата на 2010 година, но не пожела да продължи изтичащия му това лято договор с немския тим. Преди това той игра за ПСВ Айндховен и Манчестър Юнайтед. В Реал той вкара 46 гола за първенство, ставайки голмайстор през 2007 година.

Таранът, който навършва 35 години на 1 юли, ще бъде представен като играч на Малага на феновете тази вечер на клубния стадион, съобщават от клуба.

Малага завърши на 11-о място в Примера дивисион този сезон, но клубният бос шейх Абдула Ал-Тани иска тимът му да се бори през следващата кампания за местата, даващи право на участие в евротурнирите.

В Малага Ван Нистелрой се събира със стар свой познат в лицето на наставника Мануел Пелегрини, с който бяха заедно и е Реал (Мадрид).

Междувременно аржентинският централен бранител Мартин Демикелис удължи договора си с клуба до 2014 година. Той дойде в Малага през зимата от германския колос Байерн (Мюнхен). /БЛИЦ