Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой направи кратък очерк за Кристиано Роналдо пред сайта Goal.com. В него холандецът, който през лятото сложи край на кариерата си, споделя интересни факти за бившия си съотборник.

"Не знам защо, но мнозина смятат Роналдо за надменен и арогантен. Той не е такъв. Никога не съм го намирал за арогантно момче. Винаги е бил отворен за съвет и изобщо не е бил надменен. Беше страхотен в съблекалнята. Наистина беше суетен, но винаги в добро настроение и обичаше да се шегува", коментира Нистелрой.

Холандецът призна и какви са били отношенията между него и Роналдо, докато двамата деляха една съблекалня първо на “Олд Трафорд”, а след това и на “Бернабеу”.

"Говорил съм си с него така, както говорят нападателите помежду си. Много от индивидуалните му действия бяха излишни и му липсваше ефективност. Все още се нуждаеше от доста подобрения в играта си. Но той работеше изключително здраво, за да стане по-добър футболист и вече обра плодовете от труда си. Той наистина е луд по играта и винаги е искал да стане перфектния играч. Трябваше да работи здраво, за да стигне до нивото, на което се намира в момента. Работеше много допълнителни часове след тренировките и вижте къде го отведе старанието му. Той е висок, силен, бърз и вкарва гол след гол. Много отдаден на футбола професионалист", сподели Нистелрой.

Поводът изданието да се свърже с него бе, че довечера от 21:45 часа Роналдо и Реал Мадрид гостуват на Аякс в мач от груповата фаза на шампионската лига.