Нападателят на Арсенал Робин ван Перси беше определен за Футболист на годината в Англия от Асоциацията на професионалните футболисти. Холандецът има 27 гола във Висшата лига и общо 34 във всички турнири за Арсенал до момента. Той е едва петият играч на “артилеристите”, който печели приза и първият след Тиери Анри, който триумфира през 2004 година. Досега в анкетата победители са били 11 футболисти от Манчестър Юнайтед, по петима от Арсенал и Ливърпул, Тотнъм е с четирима представители на върха.

"Когато някой каже, че си най-добър това винаги е приятно, но когато получиш признание от своите опоненти, това е наистина специално. Тази награда е и за всички мои съотборници в Арсенал. Без тях нямаше да е възможно да постигна нищо. Например, само Тио Уолкот ми е подал 12 голови паса и аз съм му много благодарен", заяви Ван Перси след получаването на наградата.

Младият бранител на Тотнъм Кайл Уокър получи приза за Най-добър млад играч. Той спечели в конкуренцията на Дани Уелбек и Серхио Агуеро. Миналата година наградата отиде при Джак Уилшър от Арсенал, а преди това в Джеймс Милнър и Ашли Йънг от Астън Вила./БЛИЦ