Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси е разочарован от представянето си и мисли, че е трябвало да вкара много повече попадения с екипа на „червените дяволи”. От началото на сезона 29-годишният холандски национал е реализирал 22 гола за Юнайтед във всички турнири, като 10 от попаденията му бяха в последните 10 срещи.

"Би трябвало за тези 10 срещи да съм вкарал 14 или 15 гола. Поне 4-5 непростими пропуска имам. Нещата не са много добре. Добре са, но не много, защото ако започнеш да мислиш, че се справяш отлично, ще се провалиш. Ако трябва да се върна назад към всички тези мачове, ще кажа, че трябваше да се представя по-добре в повечето от тях, защото имах повече шансове, а не само един, за да отбележа само едно попадение", коментира нападател, дошъл на „Олд Трафорд” миналото лято срещу 22 милиона евро.

Въпреки недоволството си холандецът не смята, че е сгрешил с решението си да напусне Арсенал и да заиграе в Юнайтед. "Арсенал е велик клуб, но след 8 години човек чувства, че има нужда от ново предизвикателство. Погледнете изминалите месеци, това обяснява всичко”, допълва Ван Перси, цитиран от „Гардиън”.

„Виждам отново неща, които не бях виждал от доста време. Когато за първи път дойдох в Арсенал преди много години, видях някои неща от Денис Бергкамп и Тиери Анри, които не бях виждал дотогава. Сега виждам същите тези неща и това ме прави наистина щастлив. Като дете в сладкарница съм. Всички тези малки неща правят голямата разлика. Това ме кара да чувствам, че съм заобиколен от шампиони", завършва холандецът.