Нападателят на Арсенал Робин ван Перси, който през уикенда вкара гол номер 100 с екипа на тима, на този етап отложи разговорите с клубното ръководство за удължаване на договора му, който изтича през лятото на 2013 година. Причината за отказа на холандеца да води разговори точно сега е слабият старт на “артрилеристите” във Висшата лига. За Ван Перси в момента е много по-важно отборът отново да започне да показва добра игра на терена.

“Има още почти две години до края на договора ми. Всичко е наред в момента, но не знам. Най-важното за мен е отборът да играе добре. Мисля, че човек трябва да изчака правилният момент, след което да обобщи всичко и да разговоря за това. Не става въпрос само за мен, а и за отбора. Чувствам се щаслив в момента и не мога да гледам толкова напред в бъдещето”, сподели 28-годишният холандски национал.

Мениджърът на “артилеристите” Арсен Венгер иска договорът на Ван Перси да бъде удължен колкото се може по-скоро, след като това лято загуби две от звездите в лицето на Сеск Фабрегас, отишъл в родния си Барселона, и Самир Насри, продаден на Манчестър Сити. /БЛИЦ