Нападателят на Арсенал Робин Ван Перси, който изяви желание да напусне клуба, задържа екипа с номер 10 и за новия сезон. Феновете на клуба веднага разтълкуваха това, като знак, че ще остане в клуба.

Перси има договор до края на новия сезон, като вече обяви, че иска ново предизвикателство, тъй като амбициите на клуба се разминават с личните му планове. Това изявление хвърли в смут шефовете на Арсенал, които все още умуват дали да го продадат сега или да го задържат до края на договора и да изпуснат парите от трансферната му цена.

Феновете на Арсенал обаче приеха с радост новината, че Робин си е избрал любимия екип с №10. Според тях това е сигурен знак, че холандецът ще остане поне до края на сезона.

Треньорът на тима Арсен Венгер също коментира бъдещето на Ван Перси.

“Ние искаме да задържим играчите си. Ще бъда изключително щастлив, ако Робин остане в Арсенал. Не желая да говоря за селекцията на клуба. Трансферите лесно пропадат, а и по принцип се пазят в тайна докато не се финализират. Само ще кажа, че с идването на Жиру и Подолски не сме приключили със селекцията”, каза Венгер.