Нападателят на Фенербахче Робин ван Перси се размина с контузия, която можеше да сложи край на кариерата му. Холандецът получи удар в окото, а лицето му беше окървавено. Това стана при победата на „канарчетата“ с 3:1 над Акхисар Беледиеспор като гост.

Лекарите поставиха превръзка на лявото око на Ван Перси, а футболистът беше откаран в болница. Веднага се заговори, че има възможност бившият играч на Арсенал и Манчестър Юнайтед да загуби зрението на окото си, но се оказа, че тези информации са преувеличени.

Лекарят на Фенербахче Бурак Кундурачиоглу поясни, че клепачът на окото е бил одраскан и ако не е била навременната реакция още на терена, е можело да се стигне до неприятни последствия. В момента ситуацията е овладяна.

Самият Ван Перси вкара първия гол за победата на тима си. Освен него се разписаха бившият футболист на Черноморец (Бургас) Аатиф Шаешу и Фатих Йозтюрк. За домакините точен бе колумбиецът Уго Родайега.

Фенербахче е на 5-о място в класирането с 18 точки. Начело е Истанбул Башакшехир с 26, на две точки пред Бешикташ. Галатасарай и Бурсаспор имат по 20 точки.