Холандският национал Робин ван Перси е оптимист за евентуалното класиране на „лалетата” на Евро 2016 във Франция. Нападателят на Фенербахче вярва, че Турция ще загуби точки в последните си два мача от европейските квалификации, а това ще даде шанс на „оранжевите” за третото място в група „А” и участие на допълнителните плейофи за класиране на шампионата на Стария континент.

"Не ме питайте защо, но те със сигурност ще загубят точки. Забелязал съм, че националите, които играят във Фенербахче са убедени, че ще стигнат до плейофите. Но аз вярвам, че ще допуснат грешка. Ние трябва да спечелим и двете срещи и ще направим всичко възможно за това. Няма значение как ще го постигнем”, заяви Ван Перси, който е пред мач номер 100 за националния отбор на Холандия.

„Лалетата” гостуват на Казахстан в събота, а в последния си мач приемат Чехия във вторник. В същото време Турция гостува на Чехия в събота и приема Исландия във вторник в последните си две срещи. Турците имат преднина от 2 точки пред „лалетата” и по-добри показатели в директните двубои.