Байер Леверкузен и Вердер Бремен направиха 2:2 в мач от 9-ия кръг на Бундеслигата. В основно действащо лице на двубоя се превърна и систмата ВАР, която на няколко пъти се намеси решително, а в последната минута и доста спорно.

Байер поведе още в 4-ата минута, след като Йомер Топрак си отбеляза автогол, а Малко преди края на първото полувреме Милош Рашица успя да изравни с мощен удар извън наказателното поле.

Вердер успя да обърне развоя на мача в началото на второто полувреме, след като Дейви Клаасен се разписа и направи резултата 2:1 за гостите. Байер обаче се върна в срещата в 58-ата минута благодарение на попадението на Лукас Аларио, който се възползва от отлично подаване на Карим Белараби.

Последваха и намесите на ВАР. Първо в 72-ата минута не бе признато попадение на Аларио от Байер, тъй като по време на атаката Надим Амири е докоснал топката с ръка. В добавеното време на двубоя пък Амири се хвърли да блокира топката в своето наказателно поле. Тя се удари в ръката му, която не бе до тялото му, а освен това промени траекторията на кълбото. След консултация с ВАР обаче бе решено да не бъде отсъждана дузпа и срещата завърши при резултат 2:2.

По този начин тимът от Леверкузен събра 15 точки и зае осмата позиция в класирането - на 3 от лидера Байерн. Вердер пък са 12-ти с 10 точки. 

 

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ