Челси бе близо до фамозен обрат при визитата си на Астън Вила, но след намесата на ВАР в добавеното време двата тима завършиха 2:2 в мача си от 35-ия кръг на английската Висша лига. Домакините поведоха с автогол на Марк Кукурея и удвоиха аванса си с попадение на Морган Роджърс, но „сините“ наваксаха пасива си с попадения на Нони Мадуеке и Конър Галахър, а гол на Аксел Дисаси в добавеното време не бе зачетен.

Мачът в Бирмингам започна по най-добрия начин за домакините, които поведоха още в 4-ата минута, когато Джон Макгин опита да прати топката в наказателното поле, като се стигна до рикошет в Марк Кукурея и топката изненада Джордже Петрович за 1:0. В 16-ата минута Мойсес Кайседо изведе Николас Джаксън на чиста позиция и той вкара, но попадението на гостите не бе зачетено заради засада след преразглеждане с ВАР.

Малко преди края на първата част в 43-ата минута Мати Кеш успя да изведе Морган Роджърс, който без да се бави прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0.

Гостите започнаха по-силно втората част, като в 53-ата минута Нони Мадуеке направи страхотен пробив, завършил с шут покрай гредата. Десет минути по-късно Мадуеке коригира мерника си и намали изоставането на Челси, след като получи топката от Конър Галахър и прати топката в долния ляв ъгъл за 2:1.

Натискът на лондончани продължи и в 81-ата минута Мадуеке подаде към Конър Галахър, който с шут от границата на пеналта не остави шансове на влезлия като резерва на полувремето Робин Олсен за 2:2.

Драмата на „Вила Парк“ стана пълна в петата минута от добавеното време, когато Беноа Бадиашил центрира чудесно в наказателното поле на домакините, където Аксел Дисаси прати топката в мрежата на Астън Вила. След преразглеждане на ситуацията с ВАР, съдията прецени, че има нарушение и така попадението не бе зачетено.

След равенството Астън Вила събра 67 точки на четвъртото място във временното класиране, докато лондончани са 9-и с 48 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!