Шефът на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке разкритикува феновете на отбора за начина, по който се отнасят към Марио Гьотце. Вацке е убеден, че бившият футболист на "жълто-черните" и настояща звезда на Байерн (Мюнхен) заслужава уважение.

22-годишният германски национал премина в Мюнхен миналото лято срещу 37 милиона евро. Босът обаче е категоричен, че героят за Бундестима на Мондиал 2014 трябва да получава по-топло отношение.

"Трябва да бъда честен. Мислех си, че не е коректно феновете ни да освиркват Марио Гьотце по време на мача за Суперкупата, обяснява Вацке, чийто тим спечели с 2:0 срещу Байерн на "Сигнал Идуна Парк". - Осъзнах, че критиката, съпътстваща трансфера му в Мюнхен, всъщност не е много коректна.

Нека анализираме от неутрална гледна точка. Марио е продукт на школата на Борусия, проби в първия отбор и впоследствие донесе на клуба сериозна сума пари. Наистина ще бъда много благодарен, ако нашите фенове му отдадат по-специално отношение следващия път срещу Байерн на "Сигнал Идуна Парк".

Гьотце има 116 официални мача за Дортмунд, които записа в периода 2009-2013 година.