Важни мачове от последния кръг на груповата фаза предстоят на няколко отбора с българско участие тази вечер.
 
Най-напечено ще бъде на Благой Георгиев, Валери Божинов и Иван Бандаловски, които все още не са си осигурили място в следващата фаза.
 
Благо и Рубин (Казан) гостуват на аутсайдера Бордо от 20:00 часа (пряко по РИНГ) с надеждата да победят, а Ливърпул да стори същото в Швейцария срещу Сион. Ако това се случи, руснаците и швейцарците ще се изравнят по точки, но Рубин има предимство в преките двубои - 2:0 срещу 1:2.
 
Далеч по-лесно трябва да бъде класирането на Партизан с Валери Божинов и Иван Бандаловски за следващата фаза на Лига Европа. "Гробарите" са във възход при Любинко Друлович и се нуждаят от равенство в домакинството си на немския Аугсбург (22:05 часа, по БНТ).
 
Отпадане на Партизан ще има само при загуба с три или повече гола разлика, след като сърбите спечелиха мача с Аугсбург в Германия с 3:1.
 
Димитър Бербатов и ПАОК ще имат мач без значение с Борусия (Дортмунд) (20:00 часа, БНТ HD), който няма да има никакво значение за гръцкия тим, а германците ще търсят първото място в групата, за което претенции има и Краснодар.
 
Бербатов ще гони поне един гол срещу германците, който да го направи българинът с най-много попадения в клубните евротурнири. Към момента той и Христо Стоичков имат по 35 гола.
 
Последният "български" мач за тази вечер е между Базел на Иван Иванов и Лех Познан (22:05) часа. Базел със сигурност продължава напред, а Иванов най-вероятно няма да играе, тъй като не попада в групата от доста време, макар да е възстановен от контузия.