Футболната асоциация (ФА) на Англия взе важно решение да премахне традиционните преигравания в турнира за ФА Къп през новия сезон. Така ще се облекчи календара на английските отбори.

Ако даден двубой завърши наравно след редовните 90 минути, ще има продължения и при ново равенство евентуално дузпи.

Наградният фонд в турнира за Купата на Англия пък е намален наполовина заради финансовата криза, причинена от пандемията от коронавируса. Най-старият футболен турнир в света ще започне с допълнителен предварителен кръг на 1 септември и по програма ще трябва да приключи с финала на 15 май 2021 година.

Надпреварата за Купата на Лигата пък остава и през следващия сезон, въпреки че имаше спекулации за нейното отменяне. Първите четири кръга ще се изиграят през септември. Полуфиналите обаче няма да се провеждат в два мача, както беше досега, а ще се решават в една среща. Финалът по програма трябва да се проведе на 28 февруари 2021 година.

Новият сезон във Висшата лига ще започне на 12 септември и ще приключи на 23 май. Програма за сезон 2020/21 ще стане ясна на 21 август. Сезонът ще продължи с пет седмици по-кратко от обичайното заради по-късния старт заради коронавируса. Заради по-малкото време, в което трябва да се изиграят мачовете, няма да има зимна пауза, която бе въведена през миналия сезон.