Женският национален отбор по футбол на Испания прекрати бойкота си след големия скандал заради целувката между вече бившия шеф Луис Рубиалес и една от звездите на тима Джени Ермосо. Това се случи след финала на Световното по футбол за жени, спечелен с 1:0 над Англия.

Тогава съотборничките на Ермосо обявиха бойкот, но рано тази сутрин го прекратиха след обещание за "незабавни и дълбоки промени" във федерацията.

"Ще бъде създадена съвместна комисия между RFEF, CSD и играчите за проследяване на споразуменията, които ще бъдат подписани утре", каза президентът на спортния съюз Виктор Франкос пред медиите.

"Играчите изразиха загрижеността си относно необходимостта от дълбоки промени в Испанската футболна федерация, която се ангажира да направи тези промени незабавно", добави той.

Нито Франкос, нито Рафаел дел Амо, президент на националния комитет за женски футбол, не дадоха подробности за промените, които трябва да бъдат направени, само разкриха, че че те ще бъдат обявени "скоро".

Две националки - Мапи Леон и Патри Гуихаро, са напуснали лагера на женския национален отбор и няма да играят в предстоящите мачове на тима, тъй като не са в “подходящо ментално състояние”.