Полицията в Лондон реши да вдигне забраната за продажба на бира в заведенията около „Уембли” преди германския финал в Шампионската лига между Борусия (Дортмунд) и Байерн на 25 май (събота) от 21:45 часа българско време.

Новината е страхотна за всички фенове на немски футбол, които ще отидат в Лондон, но нямат билет за големия мач на „Уембли”, а искат да са максимално близо до любимия си отбор.

По принцип собствениците на пъбове нямат право да продават бира час преди първия съдийски сигнал на предстоящ мач на „Уембли”. Това правило ще бъде отменено за финала в Шампионската лига.

„За финала в Шампионската лига ще има изключение. Бира ще има както в кръчмите, така и в ресторантите!”, потвърди пред „Билд” сержант Дейви Хайн.

Навсякъде около „Уембли” ще бъде разрешена продажбата на алкохол, но на самият стадион ще е разрешено продаването само на безалкохолни напитки. След 01:00 часа собствениците на пъбове не да могат да предлагат повече алкохол и това правило няма да бъде отменено за Шампионската лига.

Преди финала кварталът около „Уембли” ще бъде разделен на две части – едната за феновете на Дортмунд, а другата за привържениците на Байерн.

„Това правило бе въведено през 2007 година, за да не може враждуващи фенове да се срещат в един пъб. На финала в Шампионската лига ще мога да продавам бира само на фенове на Байерн. Фенове на Дортмунд нямат шанс да дойдат при нас”, заяви собственик на пъб край стадиона Мал Прийди.