Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни ще играе в дербито срещу Ливърпул. Двубоят е днес от 16,00 часа българско време на стадион “Анфийлд”. До последно нападателят на “червените дяволи” бе под въпрос заради травма, но ще може да партнира на българина Димитър Бербатов в атака. “Уейн е готов за мача. Радвам се, че има патньор като Бербатов. За съжаление Бербо няма как да играе с него в националния ни отбор”, коментира Сър Алекс Фъргюсън. 

Това ще е 153-ият мач между двата отбора за първенство, Манчестър Юнайтед има 58 победи, а Ливърпул – 51, 43 срещи са завършили наравно. ”Червените дяволи” са в серия от две поредни загуби срещу съперника си, след като миналия сезон паднаха и в двата мача във Висшата лига. През септември миналата година Ливърпул удари Юнайтед у дома с 2:1 в дебюта на Бербатов за Манчестър. През пролетта “мърсисайдци” отново сразиха Сър Алекс и компания с 4:1 насред “Олд Трафорд”.

Днешното дерби е по-специално за нападателя на Манчестър Майкъл Оуен, който се завръща на “Анфилд”, където бе легенда.

Ливърпул е в серия от 4 поредни загуби във всички турнири и днес феновете се заканиха, че ще излязат на протестно шествие срещу американските собственици Хикс и Жилет. Евентуална издънка в мача може да коства главата на мениджъра Рафа Бенитес, пишат английските медии.

Днес от 16,00 часа
Пряко по Диема
Стадион “Анфилйд”

Вероятни състави:

Ливърпул: Рейна, Джонсън, Шкъртел, Карагър, Аурелио, Кайт, Лукас, Масчерано, Риера, Бенаюн, Торес
Под въпрос: Стивън Джерад

Манчестър: Ван дер Сар, О’Шей, Видич, Фърдинанд, Евра, Валенсиа, Карик, Андерсон, Гигс, Бербатов, Рууни
Контузени: Парк Джи Сунг, Флетчър