Една от звездите на Манчестър Сити Бернардо Силва получи наказание от 6 мача заради поздрав към своя съотборник Бенжамен Менди. 

Силва сравни своя приятел с герой от реклама на испанска марка шоколадови фъстъци. Самият Менди прие шегата с чувство за хумор, но явно не така шеговито са настроени във Футболната асоциация на Англия, както и голяма част от потребителите в социалните мрежи.

"Публикацията на играча нарушава правило Е3 и е обидна. Води до неуважение към Менди и има индикации за обида на расова или етническа основа", се казва в становището на ФА. Силва има време да обжалва до 9 октомври. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Бернардо Силва изтри поста си бързо, след като бе нападнат от редица последователи. След това португалецът пусна нов пост в Туитър, с който шеговито изрази мнение, че в тези дни не можеш дори да се пошегуваш с приятел. От своя страна пък Менди написа писмо до ФА, в която защити Силва и обясни, че няма от какво да се обижда на своя съотборник, с когото преди това бяха заедно и в Монако. 

Гуардиола също взе отношение, като неговото мнение бе, че всичко е шега и Менди се е смял много, когато е видял публикацията. Дори я е споделил в своя профил в Туитър.