Аржентинският Велес Сарсфилд и бразилският Сантос се класираха за полуфиналите на най-престижния клубен турнир в Южна Америка – Копа Либертадорес.

Велес срази като гост парагвайския Либертад с 4:2 и го отстрани с общ резултат 7:2. Макси Моралес вкара първите два гола в 45-ата и 67-ата минути за аржентинския тим на "Дефенсор дел Чако" в Асунсион, а останалите попадения за Велес бяха дело на Гилермо Франко от дузпа в 87-ата и Аугусто Фернандес в 88-ата минути. За домакините от Либертад точни бяха Хуан Рохас в 44-ата и Мануел Фернандес в 51-ата минути.

112.jpg

В същото време пък Сантос завърши 1:1 в домакинството си срещу колумбийския Онсе Калдас и също се добра до полуфиналите с общ резултат 2:1. Бразилският тим поведе още в 12-ата минута след гол на звездата си Неймар, но допусна изравняване след попадение на Рентерия в 30-ата минута. Това обаче беше последното попадение в Сао Пауло и бразилците продължиха напред в турнира.

В другите четвъртфинали, които ще се играят в нощта на четвъртък срещу петък, уругвайският Пенярол е домакин срещу чилийския Универсидад Католика, когото вече победи с 2:0 като гост, а парагвайският Серо Портеньо приема мексиканския Хагуерес, с който завърши 1:1 в първия мач. /БЛИЦ