Велес Сарсфийлд спечели за седми път в клубната си история шампионската титла на Аржентина, след като късно снощи победи като домакин Уракан с 1:0 в среща от последния 19-и кръг на Клаусура. Единственото и победното попадение за домакините вкара Максимилиано Моралес в 83-ата минута. По този начин той отмъкна под носа титлата на Уракан за сметка на своя тим, който приключи шампионата с актив от 40 точки.

Феновете на гостите обвиниха съдията за гола, тъй като според тях е имало нарушение срещу вратаря на Уракан Монзон. Две минути преди края обаче голмайсторът Моралес бе изгонен и остави своите съотборници от Велес да доиграят мача с човек по-малко на терена, но и това не помогна на гостите да стигнат до изравнително попадение.

На Уракан, който завършва на второ място в класирането с актив от 38 точки, му трябваше равен, за да триумфира като шампион на Аржентина за първи път от 36 години насам. Грандовете Ривър Плейт и Бока Хуниорс завършват съответно на 8-мо място с 27 точки и на 14-а позиция с 22 пункта.

Вторият шампионат на "гаучосите" започва август месец и носи името Апертура. Миналата година той представляваше повече интерес за привържениците на футбола, след като три отбора завършиха наравно на върха и се наложи провеждането на финален плейоф, който в крайна сметка бе спечелен от Бока Хуниорс. /БЛИЦ