Борусия (Дортмунд) изненадващо загуби у дома от Вердер с 2:3 в зрелище от третия кръг на германската Бундеслига и допусна първа загуба за сезона. Илия Груев-младши се появи в игра за гостите в 81-ата минута на мястото на Кристиан Грос.

Юлиан Брандт (45+2) в добавеното време на първата част и Рафаел Герейро (77) с далечен удар след асистенции на Марко Ройс дадоха комфортен аванс на домакините, които се бяха запътили към трета поредна победа.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Лий Буканан (89) върна надеждите на гостите от Бремен, а в добавеното време те стигнаха не само до точката, но и до пълния обрат. Никлас Шмидт (90+3) изравни за 2:2 след пас на Амос Пийпер, а Оливер Бурке (90+5) донесе трите точки на Вердер след асистенция на Мичел Вайзер.

Така Вердер записа първа победа за сезона след две ремита в първите кръгове, а Дортмунд допусна първо поражение след две победи преди това.

В други срещи от съботния следобед Байер (Леверкузен) допусна унизителна домакинска загуба от Хофенхайм с 0:3, Шалке 04 измъкна точка от Волфсбург след 0:0 като гост, Майнц спечели с 2:1 в Аугсбург, а Фрайбург победи с 1:0 в Щутгарт. В петък вечер пък Борусия (Мьонхенгладбах) излъга у дома Херта с 1:0 и оглавява временното класиране със 7 точки, колкото има и Майнц преди гостуването на шампиона Байерн срещу Бохум в неделя.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!