Металург (Донецк) завърши на четвърто място в тазгодишното футболно първенство на Украйна, след като днес в мач от последния кръг завърши 0:0 с Арсенал (Киев) на своя стадион. Нападателят на българския национален отбор и бивш играч на ЦСКА Велизар Димитров не само бе през всичките 90 минути на терена, но и бе един от най-добрите футболисти на домакините.

Почти всички атаки, особено през второто полувреме, на домакините минаваха през Димитров, който бе съвсем близко и до гол в 79-ата минута, но опасният му удар мина над напречната греда на Арсенал.

Така Металург, който е ръководен от българина Николай Костов, заслужи правото да играе през следващия сезон в Лига Европа - наследник на турнира за Купата на УЕФА.

В мач от последния кръг шампионът на Украйна за тази година Динамо (Киев) победи носителя на последната Купа на УЕФА Шахтьор (Донецк) с 1:0 с гол на Артьом Милевски в 79-ата минута. Така челната четворка в Украйна завърши в следния вид: Динамо (Киев) е шампион със 79 точки, следван от Шахтьор (Донецк) - 64, Металист (Харков) - 59 и Металург (Донецк) - 49.