Българският национал Велизар Димитров се контузи само 10 минути, след като влезе на терена при равенството на Металург (Донецк) като гост на Карпати (2:2). Вили пропусна последните няколко мача заради травма и във вчерашния двубой се появи като резерва в 55-ата минута. Бившият халф на ЦСКА обаче издържа само 10 минути на терена, когато получи жесток ритник от противник и бе заменен принудително с нова контузия. Точно в тази ситуация падна и попадението, с което домакините стигнаха до равенството.

"Нямам претенции срещу рефера, но съм изненадан от некоректното поведение на домакините. При изравнителния гол наш състезател (б.р. - Димитров) лежеше контузен, а те продължиха да атакуват. После имаше още един момент, в който не ни върнаха топката. Иначе мачът беше интересен и можем само да съжаляваме за пропуснатата победа. Пропуснахме много положения", коментира българският треньор на Металург (Донецк) Николай Костов.

Равенството е второ за Металург от началото на сезона и тимът е във втората половина на таблицата с 2 точки. Начело са грандовете Динамо (Киев) и Шахтьор (Донецк) с пълен актив от 6 точки.

Следващият мач на Металург е в четвъртък, когато посреща Интерблок (Словения) в първи мач от 3-ия квалификационен кръг на турнира Лига Европа (новото име на турнира за Купата на УЕФА). Велизар Димитров почти сигурно ще пропусне двубоя./БЛИЦ