Българският национал Велизар Димитров отбеляза поредния си гол за Металург (Донецк) при победата на тима с 3:0 срещу Металург (Запорожие).

Бившият ас на ЦСКА игра цял мач и реализира за 2:0 в 58-ата минута от дузпа, а освен това асистира и за първото попадение в двубоя.

Домакините поведоха в резултата чрез Чиприан Танасе в 30-ата минута. Лазич подаде на Велизар, той изведе Танасе сам срещу вратаря на гостите, който не сгреши за 1:0 в полза на тима от Донецк.

В 44-ата минута българинът имаше шанс, но би над вратата. В 57-ата минута нападателят на Металург (Донецк) Сани Кингсли излезе на стрелкова позиция, но в последния момент бе съборен в наказателното поле от Дмитрий Невмивака. Съдията даде дузпа за домакините, която бе превърната в гол от Велизар Димитров. В 61-ата минута отново Танасе бе точен за крайното 3:0 след пас на Мхитарян.

В 65-ата минута Димитров имаше нов шанс да вкара втория си гол, след като остана сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее. До края на двубоя тимът от Донецк пропусна още няколко сто процентови възможности за попадения чрез Шищенко и Мхитарян./БЛИЦ

Украйна, 5 кръг
Зоря – Закарпатия 2:0
Кривбас – Черноморец (Одеса) 2:3
Оболон – Днепър 1:0
Иличивец – Таврия (Симферопол) 2:2
Арсенал (Киев) – Карпати (Лвов) 0:0
Металург (Донецк) – Металург (Запорожие) 3:0
Ворскла (Полтава) – Динамо (Киев) 1:1

Класиране след 5 кръг: 1.Динамо (Киев) 13, 2.Шахтьор (Донецк) 10 (4 мача), 3.Таврия 10, 4.Арсенал Киев 9, 5.Металист 9 (4 мача) и др.