Велизар Димитров се отчете с гол за Металург (Донецк) при загубата с 2:4 като гост на Ворскла (Полтава) в мач от 3 кръг на украинската Висша лига.
 
Бившият играч на ЦСКА откри резултата в 32-ата минута, когато с глава засече центриране на Фернандеш. Домакините изравниха чрез Сачко още в ответната атака.
 
Домакините стигнаха до обрат в 58-ата минута с попадението на Кривошеенко. Десет минути по-късно Димитров получи жълт картон, след като се сдърпа с Безус.
 
Четвърт час преди края Металург изравни с гол на Чечер. Три минути по-късно Безус върна аванса на Ворскла, а две минути след това Велизар Димитров отстъпи мястото си на Морозюк.
 
В добавеното време тимът от Полтава стигна до четвърти гол. Ахмед Янузи бе съборен в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа. Веднага след това жълт картон получи и бившият играч на “Левски” Зе Соарес, който се появи в игра в 71-ата минута на мястото на Иванко.
 
Поражението прати Металург (Донецк) на 11-о място с актив от 3 точки. Ворскла излезе трети с 6 точки. Лидер е Динамо (Киев) със 7./БЛИЦ