Халфът на националния ни отбор Велизар Димитров вкара гол при загубата на тима като гост от Металург (Запорожие) с 2:3 в мач от 20-ия кръг на първенството на Украйна. Бившият футболист на ЦСКА записа пълни 90 минути на терена. Николай Костов пусна като титуляр и другия си български футболист – Чавдар Янков, докато Зе Соарес изчака на резервната скамейка до 78-ата минута, за да се появи на терена.

Домакините от Запорожие откриха резултата в 30-ата минута с попадение на Тейку, който проби отдясно и прати кълбото в мрежата за 1:0.

В 67-ата минута Чавдар Янков можеше да изравни, но стреля над напречната греда. Мгуни обаче направи 1:1 в 71-ата минута. Само 3 минути по-късно домакините от Запорожие отново излязоха напред в резултата чрез Евгений Писоцкий.

В 87-ата минута Велизар Димитров отново изравни – за 2:2. Удар на Лазич бе блокиран от защитата на домакините, но топката стигна до Вили, който прати топката в мрежата.

Играчите на Металург (Запорожие) обаче не бяха казали последната си дума. В 89-ата минута на мача вратаря на гостите Дишленкович изпусна топката и Невмивак стреля, топката не се оплете в мрежата, но съдията зачете попадението, тъй като кълбото все пак е преминало голлинията./БЛИЦ

Украйна, 20 кръг
Черноморец Одеса – Кривбас 3:1
Динамо Киев – Ворскла Полтава 1:0
Металург Запорожие – Металург Донецк 3:2
По-късно
Карпати Лвов – Арсенал Киев
На 14 март (неделя)
Закарпатия – Зоря Луганск
Таврия Симферопол – Иличивец
Днепър – Оболон Киев
Шахтьор Донецк – Металист Харков

Класиране след 20 кръг: 1.Динамо Киев 49 (19 мача), 2.Шахтьор Донецк 46 (19 мача), 3.Металист 38 (18 мача), 4.Днепър 30 (18 мача), 5.Карпати 30 (18 мача), 6.Металург Донецк 30 (19 мача) и др.