Велизар Димитров излече победи в “българското дерби” в украинската Висша лига, след като в мач от 21 кръг Металург (Донецк) се наложи с 1:0 като доманик на Севастопол.
 
Треньор на гостите е българският специалист Ангел Червенков. Само преди седмица тимът на Червенков отстъпи също с 0:1 и на другия тим от Донецк – лидера в класирането Шахтьор. Днешното поражение бе седма поредна загуба за Севастопол в първенството.
 
Бившият играч на ЦСКА Велизар Димитров игра цял мач за Металург, а Александър Младенов не се появи в игра в състава на гостите. Бившият футболист на “Левски” Зе Соарес не бе в състава на тима от Донецк.
 
Единственото попадение в мача бе реализирано от Алексей Годин в 4-ата минута, който се разписа при директно изпълнение на пряк свободен удар. Две минути преди почивката Севастопол бе близо до изравнителен гол, но Игор Скоба не уцели вратата от един метър.
 
Поражението остави гостите на 15-о място в класирането с 14 точки, пет точки под чертата. Металург (Донецк) вече е девети с 25 точки. Шахтьор (Донецк) е на първа позиция с 55 точки, 12 повече от Динамо (Киев)./БЛИЦ

ГОЛЪТ НА АЛЕКСЕЙ ГОДИН


ПРОПУСКЪТ НА ИГОР СКОБА