Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че договорът за наем на Тиери Анри може да бъде удължен и той да остане на “Емирейтс” по-дълго от очакваните само два месеца. 34-годишният френски нападател направи страхотно завръщане с екипа на “артилеристите” и вкара победния гол срещу Лийдс за 1:0. С този успех “топчиите” се класираха за четвъртия кръг на ФА Къп, а попадението бе под номер 227 за Анри с фланелката на тима.

"Той трябва да остане при нас още 6 седмици и половина, но ние можем да увеличим престоя му до 8 седмици, но не повече", сподели Венгер по въпроса с договора за наем на Анри.

"Какво завръщане само. Когато вкара гола всичко беше като сън, това е история, която може да разкажете на едно малко дете. Просто такива са шампионите. Анри каза, че не чувства напрежение, но си личеше, че иска да покаже най-доброто, на което е способен”, похвали мениджърът своя сънародник.

"Ван Перси ще се завърне за мача със Суонзи. Дали Тиери ще започне в титулярния състав или не? Не зная. Не съм решил още. Той може да играе зад Робин или пред него, или по крилото. Може и Робин да играе по крилото. Не знам как ще го измисля", допълни френският специалист.