Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че всички в отбора се чувстват разочаровани и виновни от нулевото равенство със Саутхемптън на „Емирейтс“. Французинът отличи и невероятното представяне на вратаря на „светците“ Бен Фостър. Венгер се ядоса и заради сравнението за „стария Арсенал“.

„Вложихме много енергия и създадохме положения. От тази гледна точка не мога да обвинявам отбора. Тук не става дума за шанс, тъй като не вярвам в късмета. Чувстваме се разочаровани и виновни. Нормално е да спечелиш мач, в който създаваш положения. Ние имахме своите възможности, но вратарят измъкна съперника в изключителни ситуации“, заяви Венгер.

Заради загубените точки в последните мачове се появиха сравнения за „стария Арсенал“ и това предизвика гнева реакция от страна на мениджъра на Арсенал.

„Не знам защо започна да се говори за „стария Арсенал“. Ако е заради загубените точки, това не е коректно. От 20 години сме на върха на Висшата лига. В момента сме в трудна серия, но продължаваме на се борим и да вярваме в шансовете си за титлата“, коментира французинът.