Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер сподели, че очаква да получи оферта от голям европейски клуб, тъй като няма намерение да се излежава на плажа и да си почива.

"Сега мога да опитам отново. Това е, което искам в живота си. Обичам изпитанията. Не знам какво ще стане след това, но сега съм пред чиста страница и трябва да напиша нова глава. Аз наистина не мога да лежа на плажа и да се наслаждавам на живота. Завиждам на колегите си, които знаят как да направят това. Кой клуб бих искал да тренирам? Голям клуб, който има амбиции", заяви Венгер, който водеше "артилеристите" в последните 22 години.

Букмейкърите вече сочат 68-годишния французин като фаворит да поеме Реал (Мадрид) след шокиращото решение на сънародника му Зинедин Зидан да напусне клуба. Шансовете на Венгер да замени Зидан са оценявани като най-добри с коефициент 3.00, а след французина са поставени италианският мениджър на Челси Антонио Конте с 4.00 и треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино с 6.00. Според "Марка" точно аржентинецът е набелязан от Флорентино Перес за нов наставник на "белия балет".

Бившият треньор на Наполи Маурицио Сари, селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов и бившият играч на Реал Гути са другите спрягани от медиите имена за евентуален заместник на Зинедин Зидан. Последният е назоваван по-скоро като вариант за временен наставник на Реал.