Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира ситуацията в клуба. Както е известно в момента той е подложен на унищожителни критики, че не прави гръмки трансфери и по този начин обрича отбора си на живуркане без големи цели. Именно за това и звездата на тима Робин Ван Перси обяви, че ще напусне клуба.

“Моята футболна философия е като тази на Йохан Кройф. Голям отбор се прави от школата. Трябва да създадеш добрите футболисти. Да ги развиеш. Да работиш с тях. Не са един или два случаите в които привлякохме млади таланти и ги направихме големи звезди. Но понякога други хора унищожават твоята работа”, категоричен бе Венгер.

“Ти искаш да видиш играч в разцвета на силите му да играе за твоя клуб. Но това не винаги става. Аз съм жертва на това. Така изгубих Самир Насри, Гаел Клиши и Сеск Фабрегас, точно когато трябваше да играят най-добрия си футбол и то в Арсенал”, продължи още Венгер.

Французинът обаче е категоричен, че няма да смени вижданията си за футбола въпреки трудностите.
“Не само на футболистите им предлагат трансфери. И аз можех да си тръгна от Арсенал. Поне десет оферти имах за това, но не го направих. И останах, защото работих с визия за развитието на отбора. От 16 години го правя и парите не са най-важното”, допълни Венгер.