Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че мачът с Манчестър Юнайтед е бил изключително важен за бъдещето на клуба. "Артилеристите" спечелиха с 2:1 на "Емирeйтс" след два гола на Самир Насри. "Мога да приема критики. Аз съм на пост, където трябва да приемам това. Има един начин да отговориш и това е с представянето на отбора", заяви Венгер.

"Разбира се, беше изключително важно да победим. Като цяло се получи страхотен двубой. И двата отбора играха за победа, атакуваха при всяка възможност. Знаех, че това е голям мач за бъдещето на отбора. Трябваше да останем в борбата за титлата и да покажем, че можем да печелим във важните двубои. Манчестър Юнайтед е страхотен отбор и те създадоха голови положения днес, но не ги реализираха.

Ние пък реализирахме нашите шансове. Те взеха инициативата, след като поведохме с 2:0. Вкараха късен гол и ние преживяхме нервни шест минути в края. Продължихме да нападаме. Когато играеш негативен футбол, се поставяш под напрежение. Опитахме да вкараме трети гол", коментира още Венгер./БЛИЦ