Арсен Венгер бе видимо разстроен след загубата на Арсенал в Лондон от Борусия (Дортмунд). Германският тим победи с 2:1 в среща от груповата фаза на Шампионската лига навръх рождения ден на мениджъра на “артилеристите”.

"Разочарованието е част от израстването на всеки отбор. Някои от футболистите ми бяха много изморени, защото ние записахме 12 поредни победи преди този мач. Двубоят бе много напрегнат, въпреки че головите положения се брояха на пръстио. Дортмунд бе организиран отлично и не ни позволи да играем на висота. Но ние сами сгрешихме при първия гол и постъпихме наивно при втория."Започнахме колебливо и им дадохме увереност. Не показахме достатъчно скорост в играта си", заяви рожденикът на пресконференцията след мача снощи.
 
"Групата ни стана много завързана и трудна за нас, но е възможно да излезем от нея. Нуждаем се от точки навън", добави 64-годишният френски специалист.

В момента Борусия (Дортмунд), Арсенал и Наполи имат по 6 точки, а Марсилия е с 0. В следващия кръг “артилеристите” гостуват на немска земя. Мачът е на 6 ноември.