Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази задоволство от подготовката на тима си след равенството 1:1 с Ню Йорк Ред Булс, който спечели приятелския турнир в Лондон този уикенд. В редиците на американския тим бе бившият нападател на “артилеристите” Тиери Анри, посрещнат с бурни аплодисменти на “Емирейтс”.

“Мисля, че двамата централни защитници (б.р. Томас Вермаелен и Лоран Косчелни) играха много добре. Ако погледнем гола, който получихме днес, не мисля, че вината бе на бранителите. Доволен съм от двата дни на турнира. Бяхме поставени пред изпитание и играхме и в двата дни добре поне за един час", сподели Венгер.

Французинът увери, че привлеченият от Лил Жервиньо няма да е единствената покупка на тима това лято. "Ще се опитаме да подсилим отбора до началото на сезона, но не искам сега да назовавам конкретни имена”, добави мениджърът.

“Контролите като тази срещу Ню Йорк Ред Бул са добра подготовка за Арсенал, но не могат да се сравняват с мачовете от Висшата лига. Не мисля, че може да се сравняват приятелските срещи. Не играхме за първенство, където трябва задължително да печелим мачовете си. Не е същото. Всички се справиха много добре, но когато започнат сезона от тях се очаква да владеят иниоциативата”, каза още френският специалист.

Феновете на Арсенал се надяват както всяка година, че техните любимци най-накрая ще вдигнат трофей с ръцете си, но те не го сториха дори на домашния си приятелски турнир. След мача с Ню Йорк Ред Булс играчите бяха бурно освиркани от привържениците, които са твърдо против евентуалната продажба на Сеск Фабрегас в Барселона. Това лято отборът напусна левият защитник Гаел Клиши, който бе продаден на Манчестър Сити. /БЛИЦ