Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе бесен на швейцарския съдия Масимо Бусака след загубата с 1:3 от Барселона на "Камп Ноу" в 1/8-финален мач-реванш и отпадането от Шампионската лига.

"Това е срам. Феновете на Арсенал и на футбола се чувстват обидени. Как може по такъв начин да се убие толкова обещаващ и интересен мач?", попита след срещата на "Камп Ноу" Венгер.

"Срещнахме голям отбор на Барселона и им пожелавам да стигнат далеч, но не очаквах по този начин. Невъзможно е да се разбере изгонването. Той явно никога не е играл футбол, защото не знае, че в подобни мачове хората викат силно. Не мога да си обясня, как подобно отиграване може да се накаже с жълт карто. Говорих със съдията след мача и той ми каза, че не споделя мнението ми и е свирил правилно ситуацията. Барса и каталунските журналисти ще го разберат, но не и тези, които са играли футбол. Не ме изненада факта, че не показаха жълти картони на футболисти на Барса", каза още наставникът на "топчиите".

"Да, загубихме от страхотен съперник, със сигурност най-добрия в Европа. Поздравления за Барса и успех в бъдеще. Все още обаче съм убеден, че през второто полувреме при 1:1 и с равен брой играчи на терена ситуацията в края можеше да бъде различна. Барса доминира през първата част, но през втората влязохме в мача и можехме да спечелим", допълни френският специалист. /БЛИЦ