Мениджърът на Арсенал определи като изключително важно предстоящото гостуване на тима му на Манчестър Сити. Според него този двубой ще има сериозно влияние върху увереността на двата отбора.

„Шампионатът е много завързан. Ако сме в най-добрата си форма, имаме голям шанс да направим добър резултат. Очаквам Сити да са концентрирани и да се представят добре. Мачът срещу тях ще ни покаже каква е класата ни и как се справяме в големите мачове”, коментира Венгер.

Френският специалист възлага и големи надежди на завърналия се в състава Джак Уилшър, макар че призна, че не смята да го ползва точно срещу Сити. Английският национал получи тежка травма на глезена в контрола по време на предсезонната подготовка през август 2011 година и от тогава не е играл в официален мач.

„Това, през което Уилшър премина, ще го направи по-силен. Това е добър тест за психиката. Той беше много целеустремен към завръщане в последните 3 месеца, но ние трябва да сме предпазливи. Трябва добре да разпределим неговите натоварвания. Нужни са му няколко мача с резервите”, обяви френският мениджър.