Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че Микел Артета ще пропусне осминафиналния реванш от Шампионската лига с Милан. Испанецът бе изнесен на носилка при победата с 2:1 над Ливърпул в събота, след като получи комоцио след сблъсък с Джордан Хендерсън.
 
“Не можем да разчитаме на Микел Артета, Йоси Бенаюн и Абу Диаби. Артета трябва да почива една седмица. Участието на Росицки е под въпрос. Ние не сме се отказали. Ще излезем с най-доброто, с което разполагаме и ще опитаме да елиминираме Милан”, заяви Венгер.
 
Мениджърът на Арсенал е сигурен, че неговият тим може да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, въпреки че трябва да навакса изоставане от 4 гола срещу Милан.
 
“Знам, че можем да бележим голове. В последните си два домакински мача реализирахме 12 попадения. Трябва да намерим баланса между играта в атака и представянето в защита. Щом Милан може да вкара 4 гола, можем да го сторим и ние ... Сигурен съм, че имаме силите да отстраним съперника и да продължим напред”, разкри французинът.
 
Венгер вярва, че Арсенал може да настигне Тотнъм в класирането на Висшата лига, въпреки че 11 кръга преди края “шпорите” водят с 4 точки.
 
“Можем да настигнем Тотнъм. Твърдях го и преди мача с тях, а сега продължавам да вярвам в това. Има доста скептицизъм по лицата на хората, но ние не споделяме тяхното виждане. Задачата ни е трудна, но ще заложим всичко”, категоричен е мениджърът на “артилеристите”.