Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не намери сериозни оправдания за загубата на своя тим и засипа с похвали представянето на Лионел Меси, който вкара и четирите гола за успеха на Барселона с 4:1 над „артилеристите”.

„Загубихме срещу отбор, който е по-добър от нас и има най-добрия футболист в света. Имахме възможност да вкараме втори гол, след като поведохме с 1:0, но след това допуснахме елементарни голове”, заяви Венгер.

„Дори и при 1:2 имахме добра контраатака, но избрахме грешното решение за продължаването й. След това подарихме другите два гола на Барселона. Съперникът дори не се и потруди достатъчно за тази победа”, обяви французинът.

„Меси е най-добрият футболист и има огромна разлика между него и останалите. Въпреки това той може да бъде спрян, а и понякога се изолира в мачовете. Проблемът е, че когато не се изолира, той е много опасен. Когато тръгне да пробива с топката е неудържим. Той е единственият играч, който може по този начин да сменя посоката си на движение”, заяви мениджърът на Арсенал.

„Поздравления за Барселона. Техният отбор е по-добър от нашия. Имат голям шанс да спечелят отново купата. Имат невероятни играчи и са най-добрият отбор в Европа, но ние можехме да затрудним задачата им”, обяви Арсен Венгер./БЛИЦ