Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вярва, че Алексис Санчес ще разкрие напълно потенциала си, след като в Барселона бе засенчван от Лионел Меси. Чилийският национал бе привлечен това лято срещу 40 милиона евро.

"За първи път забелязах Алексис, доакто беше в Удинезе. Малко след това той премина в Барселона. Това момче е истински нападател. Умее много добре да реализира и показа това в Италия. Наистина ми направи голямо впечатление с екипа на Удинезе. В Барселона му бе трудно. Но ситуацията е същата и при Неймар, защото там е Лионел Меси. Когато гледате Неймар с екипа на Бразилия и Неймар в Барселона, виждате двама различни играча. Харесва ми, че Алексис може да играе и отляво, и отдясно, на върна на атаката и точно това е една от причините да го привлека", коментира французинът.

"Когато Уолкот се контузи през миналия сезон, имахме проблем в нападение. Ето една друга причина, поради която привлякох Алексис. Така ще разполагам с двама играчи, които са способни във всеки един момент да изкочат зад защитата. Очаквам да се превърне във важна част от отбора благодарение на бързината си. Надявам се да съм прав. Санчес ще ни даде повече острота и качество в предни позиции", добави Венгер.