“Беше тежък мач с високо темпо. Манчестър Юнайтед започна по-добре и ако трябва да погледнем чистите положения, то те със сигурност имаха предимство днес. Позитивното е, че изоставаме само с 0:1. Сега ще играе у дома и съм сигурен, че в реванша Арсенал ще изглежда по съвсем различен начин. Още можем да обърнем резултата. Имаме качеството за това. Дуелът е още отворен. Те могат да съжаляват, че не вкараха втори гол. От нас зависеше дали накрая наистина можеха да съжаляват повече”, заяви след мача на “Олд Трафорд” Арсен Венгер.

Той не пропусна да похвали вратаря Мануел Алмуня за изявите му в мача. Той бе страхотен. Четеше играта и взе правилните решения, показа страхотни отразявания. Той бе от абсолютна световна класа. Гибс също отново направи добър мач. Той е един многообещаващ външен бранител”, похвали някои от играчите си французинът.

“След първите 20 минути играта се поизравни. Не бяхме достатъчно опасни в последната третина на мача. В защита играхме добре, но трябваше да направим повече в атака. Манчестър се възползва от това и заложи на контраатаки и това бе изразено предимство за тях. Това е една добра възможност за нас, да покажем силен характер и съм убеден, че ще се справим. В крайна сметка става въпрос за място във финала. Мисля, че следващия вторник ще бъдем в топформа и ще тогава ще видим един съвсем различен Арсенал”, завърши Венгер. /БЛИЦ