"Арсен Венгер е казал на играчите си, че имат 18 месеца на разположение, за да го убедят да остане мениджър на Арсенал до края на живота си", пише в днешния си брой английският таблоид "Сън". Настоящият договор на френския специалист изтича в края на следващия сезон и той признава, че няма да бърза преди да вземе решение за бъдещето си. "Артилеристите" са без спечелен трофей, откакто вдигнаха ФА Къп през 2005 година. Но 60-годишният Венгер, който застана начело на отбора през септември 1996 година, твърди, че отличията не са нещото, което ще му помогне за решението. Неговата основна грижа е клубът да остане в добри ръце.

В интервю за френската телевизия Арсен Венгер заяви, че ако подпише нов договор, той ще бъде в дългосрочен план и няма да се оглежда за нова работа.
 
"Давам си малко време да помисля. Важното е клубът да бъде в добри ръце, независимо дали те са моите или на някого другиго", заяви Венгер.
 
Арсенал все още е в битката за титлата, въпреки разочароващото равенство 2:2 с Евертън в събота. В момента "топчиите" изостават на три точки от Челси, като са изиграли същия брой мачове като лидерите във Висшата лига. Те обаче са силно разтревожени заради халфа Денилсон. Бразилецът беше изведен от терена на носилка, след като колабира през второто полувреме. Рентген ще установи дали припадъкът му е свързан с контузията на гърба, която го мъчи през този сезон.
 
"Положението с Денилсон е малко мистериозно за момента, ще знаем повече след рентгена. Той може да върви почти нормално, но трябва да видим дали е счупено ребро или става въпрос за по-сериозен проблем, свързан с белия му дроб", добави френският специалист./БЛИЦ