Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че до края на сезона няма да разчита на бранителя Томас Вермален. 25-годишният белгиец получи травма на ахилеса през септември миналата година по време на мач с националния отбор на родината си, след което се възстанови, но в края на януари тази година претърпя операция за оправяне на тендонит.

"За Вермален сезонът приключи. Аз обаче и без това не очаквах той да се завърне, тъй като е аут от доста дълго време. Все още дори не е започнал тренировки и след 6-месечно отсъствие е невъзможно да го пусна в игра без практика. Уверен съм, че той ще се възстанови напълно, но през този сезон не можем да разчитаме на него", сподели Венгер.

Френският специалист допълни, че Сеск Фабрегас и Тио Уолкът ще пропуснат предстоящото гостуване на Уест Бромич Албиън във Висшата лига. "Фабрегас със сигурност ще пропусне мача тази събота. След паузата за националните отбори трябва да се завърне. Уолкът няма да играе този уикенд и няма да е на линия за националния отбор на Англия", сподели още наставникът на „топчиите”. /БЛИЦ